Produkcja warzyw i owoców
Produkcja warzy i owoców obejmuje nieustanne wyzwania, które stawia przed nami rynek gastronomiczny oraz indywidualni odbiorcy. To nasza codzienna praca i pasja, która sprawia, że zadowolenie naszych klientów jest dla nas sprawą priorytetową.
Uprawiane przez nas rośliny są jednymi z najlepszych gatunkowo pod względem jakości.
Nie szukamy oszczędności i dzięki temu możemy dla Państwa wytwarzać zdrowe, sprawdzone i wysokiej klasy produkty żywnościowe, spełniającą najwyższe standardy.
Zwracamy uwagę przede wszystkim na rośliny sezonowe, które dojrzewają tu na miejscu i zawierają dużą dawkę witamin i mikroelementów, tak potrzebnych organizmowi. Stawiamy na ekologiczne rozwiązania i dzięki zastosowaniu naturalnych metod uprawy oraz wyeliminowaniu środków chemicznych, są one w pełni bezpieczne dla konsumentów i maja wyjątkowy smak.
Dlaczego tak ważna jest jakość warzyw i owoców?
Właściwy wybór owoców i warzyw dla lokali gastronomicznych nie jest łatwy. Kwestią, na którą warto zwrócić uwagę jest oczywiście ich jakość. Najlepiej, jeśli pochodzą z lokalnych i ekologicznych upraw, które zapewniają im bogactwo witamin, mikroelementów i innych niezbędnych organizmowi składników odżywczych. Ważne są tu również walory smakowe, gdyż stosowanie odpowiednich metod hodowlanych wpływa na zawartość zdrowego cukru.
Aktualne preferencje klientów mają niewątpliwy wpływ na wielkość zakładanych upraw warzyw i owoców, a dostarczanie różnorodnych i zdrowych produktów, zgodnie z zapotrzebowaniem rynku konsumenckiego, pozwala w pozytywny sposób wpłynąć na nawyki żywieniowe nie tylko dorosłych, ale i dzieci. Wynika to z faktu, iż mają oni możliwość poznania nowych smaków i przekonania się do nich.